top of page
IMG_6349.JPG

Foto: JPfoto.se

Om mig

Mitt namn är Enya Habel. Jag är 29 år gammal och bosatt utanför Luleå med min sambo Markus och våra sex hundar Sydney, Party, Pod, Mac, Sushi & Zane. Jag har tävlat agility sedan 2011 och instruerat runt om i Europa sedan 2015. 

Mer om mina hundar, min filosofi eller mina meriter kan ni läsa under respektive flik här på hemsidan.

Filosofi

Under åren har jag sakta försökt bilda mig min egen stil och uppfattning av vilken agility jag själv föredrar och jag faller alltid tillbaka på "den enkla". Jag vill att min agility ska se enkel ut och jag vill framförallt att min agility ska kännas enkel. Börjar det kännas svårt är jag övertygad om att jag gör något fel. Den största nyckeln till enkel agility är en välutbildad hund, en hund som får en uppgift på banan och sedan vet vad den ska göra så jag kan sticka tidigt i position. 

Jag lägger alltid mitt största fokus på att bygga en stabil grund för mina hundar så jag vet att de klarar av att utföra de olika utmaningarna de möter på agilitybanan. 

Jag vill alltid lära mig mer och försöker varje år gå kurs för olika instruktörer som jag inspireras av.

20180811_IMX_6789_edited.jpg
20180811_4MG_3306_edited.jpg

Foto: Maria Pettersson

Meriter

2011 startade jag min första tävling med min Jack Russell Terrier Sydney. Nervös och stressad hade jag glömt både tävlingsbok och inmätning av hunden, tur nog vågade jag fortsätta även efter det.

Sedan den darriga debuten har jag hunnit tävla åtta individuella SM och 2018 blev jag svensk mästare just med Sydney.

2015 kom Party in i vår flock och sedan hennes  debut har vi bl.a tävlat fyra individuella SM, tagit guld på Sheltie VM i Belgien & Schweiz, Vunnit Nordiska Mästerskapen individuellt & i Lag samt representerat Sverige i landslaget på NM, EO & VM 2018, 2019 & 2022. 
Mer om mina meriter hittar ni på varje enskild hunds sida. 

Glädjen i att lära ut har alltid funnits men 2015 höll jag min första riktiga kurs. Sedan dess har jag haft kurser regelbundet runt om i hela Europa och övriga världen. 

För att hålla mig uppdaterad i den snabba utvecklingen som sker i sporten så är jag ofta utanför Sveriges gränser och tävlar.

bottom of page